Monday, January 24, 2011

Long time, no see...

Time has come to resurrect this old scrapbook of mine, that I have started a long while ago and abandoned for other pursuits shortly after. Three Moleskines have since become filled with musings and rants and - who would have thought - drawings. I have also ventured out into unknown territory and started doing paper cut images. (Note to self: post photos soon.)

I need to write to find out what I think. I also need to write just for the purpose of writing, just to make sure I don't forget how to type, or how to compose a sentence. And also- I need to write in all possible languages, just so that I retain some familiarity with them. I have noticed my deteriorating grammar in Slovak, my complete loss of vocabulary in Hungarian and a stutter creeping into my speech, every time I try to speak German. So I might try to babylonize the posts on this blog a little. Don't ask me why I write what I write in a particular language. I don't know the answer yet. But I will think about it.

6 comments:

karolina said...

moje oblubene: http://stuffwhitepeoplelike.com/2009/02/24/122-moleskine-notebooks/

S. said...

cisty identity branding v praxi, ze ano. (btw. stuff white people like? toto je skor stuff hipsters like...) na svoju obhajobu musim uviest, ze som si moleskina kupila raz v zivote, ale vzdy mi to niekto daruje, takze mam aj teraz v zalohe dva nove.

karolina said...

sak ja vzdy poskulujem po moleskinovi/moleskine, ze budem ako picasso a hemingway, ked uz to pisu na prebale, preto sa velmi smejem, ked vidim napr. tvoju (btw. krasnu) profilovku na FB, alebo toto: http://dobreveci.blogspot.com/2011/01/providores.html, alebo potom sem asi meter odo mna, kde lezi podobny, nie sice moleskine, ale hnedy notebook moleskine-like za par dolarov, a pozor - su tam aj kresby. sme velice pateticke, vsetky do jednej!

S. said...

heh, sladka ironia, ze zrovna tamto nie je moleskin, ale picadilly notebook za £3 (a nie 12)

AIF said...

inak tymto kadejakym dobre vyzerajucim poznamkovym blokom som nikdy nerozumel. Vzdy, ked som nejaky dostal, tak mi do neho bolo luto pisat a skoncil v zasuvke alebo som ho niekomu daroval - a pre seba som si kupil blok z teska :-)

S. said...

ja neviem, co je na tom az tak dobre vyzerajuce. jednoduchy kozenkovy obal s gumickou. pripadne tenke zosity viazane v hnedom kartone- take ako kedysi nasi rodicia mavali do skoly. keby to bolo viazane v kozi a podobne, to by som si mozno rozmyslela, ci do toho nacmaram, ale voci tymto ziadne zabrany nemam :) myslim, ze to je ciastocne aj dovod, preco su tak popularne- neposobia tak vznesene ako napr. tieto zo Smythsonu: http://www.smythson.com/SmythsonSite/category/Books_Plain+Manuscript/